Novosti

Kia očekuje rekordnu prodaju

Kia očekuje rekordnu prodaju
Kia očekuje rekordnu prodaju

Vodeći ljudi korejskog proizvođača automobila, Kia, tvrde da će u maju ove godine postaviti nov prodajni rekord na tržištu SAD, odnosno da će nadmašiti broj od 52.237 vozila koliko su prodali u istom mjesecu prošle godine.

Te tvrdnje je na prolećnom reliju "Road Amerika" izrekao direktor komunikacija Kia-e,  Skot Meki (Scott McKee).

Prema zvaničnim podacima, kako se navodi u današnjem saopštenju kompanije,  limuzina "optima" je najprodavaniji model u aprilu, kada je vlasnike našlo 14.589 ovih vozila. Drugo mesto zauzeo je krosover "soul" koji je pazarilo 14.403 kupca, čime je ovaj model postavio novi aprilski rekord.

Pored toga, Kia je na američkom tržištu, gdje slavi 20-godišnjicu poslovanja,  zabilježila i prodaju pet-milionitog vozila.

U prva četiri mjeseca 2014, korejska kompanija je ukupno prodala 186.682 vozila, što je za 12.194 jedinica više nego u istom periodu prošle godine.

Najviše zasluga za odličan rezultat ima model "soul", koji je zabilježio rast prodaje za oko 7.000 jedinica više nego u istom periodu lani.

Prodaja luksuzne limuzine "cadenza", takođe je doživjela munjevit skok, sa prodatih 3.390 vozila u poređenu sa istim periodom prošle godine, kada je prodat samo 61 primjerak.

Iako na početku prodaje novog velikog monovolumena "sedona" (u Evropi poznatiji pod imenom "carnival") ni u samoj Kia-i od njega nisu očekivali velike brojke, model je već u aprilu našao čak 1.500 novih vlasnika, navodi se u saopštenju kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije