Novosti

Kia predstavila koncept malog SUV vozila

Kia predstavila koncept malog SUV vozila
Kia predstavila koncept malog SUV vozila

GUANGŽU - "Kia" je na sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu izložila koncept KX3 kojim najavljuje ulazak na tržište podkompaktnih krosovera.

Poslije "Hyundaija", koji je u Kini predstavio mali SUV, ix25, i drugi veliki korejski proizvođač prikazao je svoju verziju krosovera iz istog segmenta.

Kijin koncept KX3 nagovještava kako bi trebalo da izgleda njihov mali sportski terenac u ovoj brzo rastućoj klasi na kineskom automobilskom tržištu.

KX3 nema tipičan Kijin dizajn, iako ima prepoznatljivu masku hladnjaka i stop svjetla. Automobil je dugačak 4.260 mm, širok 1.760 mm, a visok 1.630 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.590 mm. Prtljažnik ima korisnu zapreminu od 400 litara, sa uspravljenim naslonima zadnjih sjedišta.

Automobil je pogonjen 1.6 litarskim turbo-benzinski motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI), koji je uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom (DCT).

Snaga motora prenosi se na sva 4 točka, što ovaj krosover čini upotrebljivim i u terenskoj vožnji, piše B92.

U "Kiji" kažu da je konstrukcija KX3 napravljena kako bi osvojila maksimalnih 5 zvjezdica po kineskom sigurnosnom standardu, C-NCAP, a zbog bolje pasivne sigurnosti povećali su upotrebu čelika visoke čvrstoće.

Koncept KX3 napravljen je isključivo za kinesko tržište, a u "Kiji" za sada nisu potvrdili da li će i kada započeti serijsku proizvodnju ovog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije