Novosti

Kineski Great Wall zainteresovan za preuzimanje Fiat Chryslera

Kineski Great Wall zainteresovan za preuzimanje Fiat Chryslera
Foto: Ilustracija | Kineski Great Wall zainteresovan za preuzimanje Fiat Chryslera

Kineski proizvođač automobila Great Wall Motor zainteresovan je za preuzimanje dijela ili cijele automobilske kompanije Fiat Chrysler.

"Trenutno imamo u planovima akvizicije i zainteresovani smo za Fiat Chrysler", izjavio je Rojtersu telefonskim putem predstavnik kompanije zaposlen u odeljenju za odnose s medijima, koji je želio da ostane anoniman.

Rojters je ranije objavio, pozivajući se na izvore, da su predstavnici Great Walla zatražili sastanak s predstavnicima Fiat Chryslera (FCA) s ciljem sastavljanja ponude za cijelu ili dio italijansko-američke automobilske grupacije.

Automotive News je objavio u ponedeljak da je Great Wall kontaktirao Fiat Chrysler kako bi izrazio interes konkretno za brand Jeep, citirajući e-mail predsjednika uprave Great Walla Wanga Fengyinga.

Izvršni direktor FCA Sergio Marchionne traži partnera ili kupca za sedmog najvećeg proizvođača automobila na svijetu koji će mu pomoći u upravljanju rastućim troškovima, usklađenosti s propisima o emisiji i razvoju tehnologije za električne i samovozeće automobile.

(Seebiz.eu)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije