Novosti

Kinez slupao auto vrijedan 4 miliona dolara (VIDEO)

Kinez slupao auto vrijedan 4 miliona dolara (VIDEO)
Kinez slupao auto vrijedan 4 miliona dolara (VIDEO)

Jedan od najegzotičnijih i najskupljih supersportskih automobila današnjice, Koenigsegg Agera R, teško je oštećen u udesu koji se dogodio u kineskom gradu Čongking.

Posljednjih godina iz Kine nam često stižu video snimci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju skupocjeni superautomobili.

Jedan od razloga sve većeg broja udesa skupih sportskih vozila je naglo povećanje broja imućnih stanovnika te zemlje, a drugi nedostatak vozačkog iskustva novopečenih bogataša koji nisu u stanju da obuzdaju svoje snažne mašine.

Na najnovijem snimku zabilježen je udes švedskog supersportskog automobila čiji je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u čeličnu ogradu koja razdvaja trotoar od ulice.

Kineski mediji navode prebrzu vožnju kao vjerovatan uzrok nezgode. Srećom, u udesu nije bilo povrijeđenih.

Mada zbog popravke vlasnik neko vrijeme neće biti u mogućnosti da vozi svoju Ageru, supersportski automobili mu neće nedostajati.

Naime, prema istom izvoru, bogati Kinez u garaži ima takve modele kao što su Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1.

Iako Koenigsegg Agera R u Evropi košta oko 1,5 miliona evra (1,6 miliona dolara), njegova cijena u Kini dostiže 4 miliona dolara zbog carine i visokih poreza na luksuzna vozila.

Ova moćna mašina dobija pogon od 5.0 V8 motora, koji proizvodi čak 1.140 KS i 1.200 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi, dok se maksimalna brzina procjenjuje na 440 km/h.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije