Novosti

Kinezi "postrojili" rekordan broj Tesli na jednom mjestu

Kinezi "postrojili" rekordan broj Tesli na jednom mjestu
Kinezi "postrojili" rekordan broj Tesli na jednom mjestu

Stotine vlasnika Teslinih električnih modela dovezlo je svoje automobile na skup koji je organizovan u Pekingu, kako bi postavili novi Ginisov svjetski rekord.

Iako sa 6.000 prodatih automobila marke Tesla u 2016. Kina znatno zaostaje za Sjedinjenim Državama, gdje je u istoj godini isporučeno 30.000 ovih električnih vozila, Kinezi su uspjeli da na jednom mjestu okupe rekordan broj Modela S i krosover Modela X, uz zanimljivu koreografiju.

U najvećoj paradi Tesla vozila na svijetu učestvovalo je 145 Modela S i 100 Modela X. Čini se da su Kinezima naročito inspirativna bila zadnja vrata Modela X ("falcon doors"), koja se otvaraju nagore, pa su u svom stilu priredili automobilski "slet" sa nesvakidašnjom koreografijom:

Električni automobili u posljednje vrijeme sve su popularniji u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Procjenjuje se da na kineskim putevima i ulicama gradova saobraća preko 600.000 automobila na struju, od čega Teslini modeli čine svega oko 1%.

Ipak, u Tesla Motrosu očekuju da će se taj tržišni udio promijeniti nakon lansiranja nešto pristupačnijeg Modela 3, do kraja 2017.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije