Novosti

Kupci će Volvo da testiraju HoloLensom (VIDEO)

Kupci će Volvo da testiraju HoloLensom (VIDEO)
Kupci će Volvo da testiraju HoloLensom (VIDEO)

Volvo je objavio novo partnerstvo u koje ulazi s Microsoftom, a ono će se odnositi na korištenje HoloLens naočala za proširenu stvarnost, kao i na saradnju u razvoju autonomnih automobila.

Između ostaloga, HoloLens naočale će se koristiti u Volvovim salonima za kupovinu automobila, pa će se kupcima da se omogući da vozila detaljno pregledaju i "isprobaju" u obliku holograma, te da sebi eventualno slože konfiguracije s dodatnom opremom.

Osim za potrebe kupaca, Volvo će HoloLens naočale da koristi u svojim dizajnerskim studijima, ali i u industrijskim pogonima u kojima se automobili slažu, kako bi "monteri" mogli da provjere jesu li im svi šarafi na mjestu.

Kao što smo rekli, sporazum o saradnji se odnosi i na razvoj autonomnih vozila i sistema, pri čemu će se takođe koristiti Microsoftov nosivi "holoračunar", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Microsoft će Volvu istovremeno da omogući sisteme prikupljanja i obrade podataka vezanih za povezane autonomne automobile, kako bi kompanije zajednički mogle razvijati nove usluge i servise vezane uz sisteme autonomne vožnje i saobraćaja.

(NN, vidi.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije