Novosti

Lada X-Ray na liniji proizvodnje (VIDEO)

Lada X-Ray na liniji proizvodnje (VIDEO)
Lada X-Ray na liniji proizvodnje (VIDEO)

Još jedna moderna Lada je ovih dana krenula u serijsku proizvodnju.

Kako izgleda u procesu sklapanja najbolje svjedoči video u prilogu

Inače, da podsjetimo, Lada X-Ray je drugi potpuno novi model ove marke, nakon trovolumenskog modela Vesta. Jedine primetne izmjene u odnosu na ranije predstavljene studije su redizajnirana zadnja svjetla, manji točkovi i unutrašnjost prednjih svjetala.

Unutrašnjost je fino opremljena, sa kožnim upravljačem, USB i AUX priključcima, električnim podizačima prozora i elektro-upravljanim bočnim retrovizorima, klimom, parking senzorima, itd.

AvtoVAZ navodi da je vozilo zasnovano na Renault-Nissan B0 platformi, pri čemu je više od 500 dijelova jedinstveno za ovaj model. Izbor pogona obuhvata tri benzinska motora. 1,6-litarski motor dolazi sa osnovnom verzijom od 106 KS (78 kW) i nešto snažnijom izvedbom sa 114 KS (84 kW), dok je na vrhu ponude 1.8-litarski motor sa 123 KS (90 kW), sa opcijama automatskog ili manuelnog mjenjača.

Tokom 2016. godine predviđeni su EuroNCAP testovi ovog modela, a ruski proizvođač očekuje ukupnu ocjenu sa ne manje od tri zvjezdice. Prodaja novog modela u Evropi počeće par meseci kasnije.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije