Novosti

Lada XCODE najavljuje krosover pozicioniran iznad XRAY-a

Lada XCODE najavljuje krosover pozicioniran iznad XRAY-a
Lada XCODE najavljuje krosover pozicioniran iznad XRAY-a

Ruska Lada je predstavila seriju novih modela na domaćem salonu automobila u Moskvi, uključujući i XCODE krosover koncept.

Ruski proizvođač, čiji dio pripada Renault-Nissan alijansi, kaže da XCODE „demonsrira mogući razvoj Ladinog portfolija“. Za dizajn je bio zadužen Britanac, Stiv Matin, bivši dizajner Mercedes-Benza i Volvoa.

Iz Lade javljaju da je XCODE kreiran u okviru dizajnerskog jezika koji je uspješno implementiran u serijske modele poput Veste i XRAY-a. Očigledno je da ruska marka pravi tržišnu ofanzivu na osnovu Renault-Nissanove B0 platforme, iste arhitekture na kojoj je bazirano sve od Nissan Jukea do Dacije Duster.

Vrlo je vjerovatno da je i XCODE baziran na B0, mada Lada nije saopštila tačne dimenzije i specifikacije koncepta. Očekuje se da u igri budu turbo motori i pogon na sve točkove.

Mada je jasno da dijeli dizajn u nekoj mjeri sa XRAY-om, XCODE je daleko atraktivniji i skulpturalniji. U kabini je u centru pažnje info-zabavni sistem sa ekranom od 10 inča i digitalnim instrument klasterom. Moderni sistemi digitalne povezanosti su naravno tu.

Predstavljena je takođe i više sportska verzija Veste Sport i dvije edicije XRAY-a, XRAY Cross Concept i SW Cross Concept.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije