Novosti

Lada započela prodaju Veste u Njemačkoj

Lada započela prodaju Veste u Njemačkoj
Lada započela prodaju Veste u Njemačkoj

Ruski Autovaz je objavio početak prodaje svoje Lade Veste na njemačkom tržištu a ceremonija otvaranja održala se u Hamburgu.

“Preko 200 automobila Lada Vesta prevezeno je u Njemačku radi prodaje do danas. Inicijalno, cijena ovog sedana u Njemačkoj biće od 12.500€”, rekli su u kompaniji.

Njemačkim kupcima Lada Vesta će biti ponuđena sa motorom od 1.600 kubika i 106 konjskih snaga. Vozila koja se isporučuju u Evropu zadovoljavaju standarde zagađenja Euro 6 i od verzije za domaće tržište se razlikuju po podešavanjima sistema za upravljanje i po sistemu za dijagnostiku vozila, naveli su dalje iz kompanije.

Dodajmo još i da su u osnovnoj opremi za ovaj model klima-uređaj, aluminijumske felne od 16 inča, senzori za svjetlost i kišu, audio-sistem, kontrolor kretanja, multifunkcionalni volan i senzor za parkiranje, dodatni bočni vazdušni jastuci za bezbjednost, koji se u Rusiji postavljaju u verziji Luxe, kao i senzori pritiska u gumama, koji su po zakonu obavezni u Evropi.

Evropska Luxe verzija navodno će koštati od 13.490€ i u opremi ima automatsku klimu, grijano vjetrobransko staklo, info-fun sistem sa ekranom od 7 inča i navigacijom i integrisanom kamerom za kretanje unazad.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije