Novosti

Lamando za mlađe kineske kupce

Lamando za mlađe kineske kupce
Lamando za mlađe kineske kupce

Kina će uskoro biti bogatija za još jedan model koji će se ekskluzivno proizvoditi za kupce na ovom tržištu, nakon što je "Volkswagen" na sajmu automobila u gradu Čengdu predstavio kompaktnu kupe limuzinu Lamando.

Zasnovan na konceptu neinventivnog imena NMC (New Midsize Coupe), koji je kineskoj publici prikazan u aprilu na auto-salonu u Pekingu, Volkswagen Lamando dijeli MQB platformu sa Golfom 7, piše B92.

Kada bi se nekim slučajem pojavio u Evropi, Lamando bi na osnovu svojih karakteristika nesumnjivo dobio ime Volkswagen Jetta CC, ali njemački proizvođač za sada ne planira da ovaj automobil ponudi kupcima izvan Kine.

Motorizacija obuhvata dvije četvoricilindrične benzinske pogonske jedinice, 1.4 TSI i 2.0 TSI. Oba motora su uparena sa sedmostepenim DSG mjenjačem.

VW Lamando će se izrađivati u fabrici u Šangaju, a u prodajne salone na najvećem svjetskom tržištu automobila stiže u novembru.

Početna cijena iznosiće oko 180.000 juana (22.200 evra).

Proizvođač očekuje da će ovaj model privući mlađu kinesku publiku odgovarajuće kupovne moći, koja klasične sedane smatra konzervativnim, a nema dovoljno novca za Volkswagen CC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije