Novosti

Lamborghini Diablo VT 6.0 SE prodat za 412.000 dolara

Lamborghini Diablo VT 6.0 SE prodat za 412.000 dolara
Foto: N.N. | Lamborghini Diablo VT 6.0 SE prodat za 412.000 dolara

Diablo je bio vjerovatno najbrutalniji automobil s kraja milenijuma, ali i prvi Lamborghini koji je vozio preko 320 km/h.

Diablo je bio automobil koji je učinio marku popularnom. Tokom nešto više od decenije proizvodnje, od 1990. do 2001. godine,  fabriku je napustilo oko 2.900 primjeraka. A među njima je bilo samo 42 koji su kombinovali ono najbolje što je Lamborghini tada (i sada, rekli bi neki) mogao da ponudi.

Ime mu je VT 6.0 SE i predstavlja vrhunac desetogodišnjeg kontinuiranog razvoja, ali i prve kontakte sa Audijem koji je tada već bio vlasnik. Kombinuje pogon na sva četiri tročka sa modela VT, ali i moćniji motor sa GT verzije, 6.0 V12 sa 558KS.

Kao što smo rekli, proizvedena su 42 primjerka, po 21 u Oro Elios zlatnoj boji i isto toliko u Marrone Eklipsis braon nijansi. Ovaj primjerak spada u red ovih drugih kao ukupno 40. po redu, sa kompatibilnom braon kožom u kabini, ali i tada najnovijom generacijom DVD navigacije.

Međutim, ono po čemu je ovaj primjerak poseban je besprijekorno stanje. Pomalo tužno, ali ovaj automobil put praktično nije video, već je životni vijek proveo u mraku klimatizovanih garaža svojih vlasnika.

U međuvremenu je nakupio tek 22,5 km. Da, nije pravopisna greška, zaista je prosječno vozio godišnje nešto više od hiljadu metara.

Automobil je sada opet promijenio vlasnika, i to uz iznos kojem se niko nije nadao. Postigao je cijenu od impresivnih 412.000 USD.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije