Novosti

Land Rover najavio novi Evoqu žičanom skulpturom

Land Rover najavio novi Evoqu žičanom skulpturom
Foto: B92 | Land Rover najavio novi Evoqu žičanom skulpturom

Nova generacija krosovera Range Rover Evoque debitovaće 22. novembra.

Land Rover je 2015. tadašnji Range Rover Evoque Convertible najavio serijom žičanih skulptura u prirodnoj veličini vozila, a za sličnu najavu odlučio se i sada, povodom premijere druge generacije modela Evoque.

Makete od žice u prirodnoj veličini pružaju uvid u dizajn spoljašnjosti budućeg automobila, koji će očigledno biti evolutivan u odnosu na aktuelni model.

Za sada je poznato da će nova generacija biti zasnovana na unapređenoj mehaničkoj platformi postojećeg modela.

Očekuje se da će novi krosover imati povećano rastojanje između osovina i da će biti nešto širi nego sada, kako bi putnici imali više prostora u kabini.

Za pogon će biti zadužena posljednja generacija Jaguar Land Rover benzinskih i dizel motora sa 4 cilindra, a spekuliše se i o hibrdinoj verziji sa trocilindarskim 1.5 benzincem i elektromotorom.

Prvi Evoque prodat je u preko 750.000 primjeraka otkako je debitovao 2011. godine, pa će nova generacija imati zadatak da nastavi stopama prethodnika.

Range Rover Evoque za 2019. imaće svjetsku premijeru 22. novembra u Londonu, kada će biti objavljene fotografije i tehnički detalji ovog automobila.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije