Novosti

M2 Competition stiže 25. aprila?

M2 Competition stiže 25. aprila?
Foto: Ilustracija | M2 Competition stiže 25. aprila?

Kompanija BMW će uskoro predstaviti performantnu verziju modela M2, M2 Competition.

Naime, kompanija BMW je relativno skoro predstavila M2 Coupe Black Shadow ediciju, koja bi trebalo da označi kraj puta za standardni M2, kojeg će, po sve češćim glasinama, u potpunosti zamijeniti njegova performantnija Competition varijanta. 

Po svemu sudeći, nećemo još dugo morati da čekamo da vidimo željno iščekivani M2 Competition jer će ga BMW predstaviti putem inteneta, prije njegovog zvaničnog, javnog predstavljanja koje je zakazano za Sajam automobila u Pekingu, odnosno, za 25. april. 

Ako je vjerovati najnovijim informacijama, M2 Competition će posjedovati prerađenu verziju rednog šestocilindarskog S55 agregata, radne zapremine tri litara, kakav se nalazi u većem M4 Coupe modelu. 

U svojoj novoj verziji, agregat će biti naštimovan tako da razvija 410 konjskih snaga i preko 500 Nm obrtnog momenta. Ako su informacije tačne, nova verzija će od standardnog M2 biti jača za 45 konjskih snaga i 37 Nm obrtog momenta više. 

Zahvaljujući dodatnoj snazi, M2 Competition će biti i brži od standardne M2 varijante (čiji je agregat povezan sa opcionalnim sedmostepenim automatskim mjenjačem) kojoj je za ubrzavanje od 0 do 100 km/h potrebno 4,3 sekunde. Ipak, ne očekuje se povećanje maksimalne brzine, s obzirom da je ona elektronski ograničena na 250 km/h ili na 270 km/h kod modela sa M Driver paketom opreme.

Pored toga što će dobiti nešto snažniji trolitarski agregat, novi M2 će proći i kroz manje vizuelne modifikacije. Biće restilizovani prednji i zadnji dio, dobiće M retrovizore kao i nekoliko novih boja. Kupcima će biti dostupne i felne sa novim dizajnom kao i nekoliko promjena u enterijeru automobila. 

Da napomenemo još i da će Competition biti skuplji od standardne M2 verzije, i to za oko 10.000 evra. 

Napomena: Na fotografijama se nalaze render skice modela M2 Competition

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije