Novosti

Mazda RX-9 dolazi 2020. godine

Mazda RX-9 dolazi 2020. godine
Mazda RX-9 dolazi 2020. godine

Dugo očekivana Mazda RX-9 sa rotacionim motorom će biti lansirana 2020. godine, odlučio je odbor japanske marke.

Po australijskim medijima, prototip RX-9 će debitovati na automobilskom bijenaleu u Tokiju sljedeće godine, dok će serijska verzija premijeru imati na istom salonu automobila, ali 2019.

Lansiranje 2020. godine će se poklopiti sa proslavom stogodišnjice kompanije.

Nade da će se pojaviti nasljednik obožavanog RX-7 i RX-8, podgrijane su kada se pojavio RX Vision koncept u Tokiju prošle godine.

Od tada, Mazda nije otkrivala svoje karte, ali je zaštitila naziv RX-9 i odoborila dizajn, inženjering i proizvodnju.

Očekuje se da će stajling serijskog RX-9 biti manje radikalan u odnosu na RX-Vision koncept, ali će dijeliti osnovne smjernice poput proporcija u vidu duge haube i kratkog „repa“, uz nešto manju ukupnu dužinu.

Anfas će više podsjećati na korporativno dizajnersko rješenje koje krasi Mazdin portfolio, sa višom linijom haube, da bi se bilo u skladu s pravilima za zaštitu pješaka. Naravno, silueta će zadržati nizak i elegantan profil.

Nova generacija SKYACTIV-R rotacionog motora će biti rješenje iz koncepta, što znači da je riječ o 1,6-litarskom agregatu sa dva rotora (800 ccm svaki) i turbo punjačem.

Motor će isporučivati oko 400 ks, što je izuzetna vrijednost, ako se u obzir uzme da će automobil imati masu od manje od 1.300 kilograma.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije