Novosti

Mazda predstavila sasvim novi model MX-5

Mazda predstavila sasvim novi model MX-5
Mazda predstavila sasvim novi model MX-5

BARSELONA, 4. septembra (Tanjug) - Japanski proizvođač automobila Mazda otkrila je rano jutros u Barseloni, na promociji svog novootvorenog promotivnog centra za Evropu, novi model "mazdu MX-5", koji je istovremeno predstavila i na još dva slična događaja u Japanu i SAD.

Model karakteriše prilagođeni dizajn "Kodo-duša pokreta", a prodaja u Evropi počeće tokom 2015. godine. Novi MX-5 dolazi sa SKYACTIV tehnologijom, uključujući posebno podešene SKYACTIV-G benzinske motore, i prvi put sa izvedenim  SKYACTIV-podvozjem za zadnji pogon.

Vozilo ima oko 100 kilograma manju masu u odnosu na aktuelni model i najniže težište do sada, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, to smanjenje težine vraća novu MX-5 na nivo uporediv s izvornim modelom, koji je svojim predstavljanjem 1989. napravio revoluciju, ponovno oživevši tržište pristupačnih lakih sportskih automobila.

U posljednjih 25 godina proizvedeno je više od 947.000 komada, a MX-5 drži Ginisov rekord kao najprodavaniji sportski dvosjed svih vremena.

Moto današnjeg predstvljanja bio je "Živio roadster".

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije