Novosti

Mazda stiže u Ženevu sa novim modelom, ali kojim?

Mazda stiže u Ženevu sa novim modelom, ali kojim?
Foto: Ilustracija | Mazda stiže u Ženevu sa novim modelom, ali kojim?

Japanski proizvođač najavio je da će na ženevskom auto-salonu u martu održati svjetsku premijeru jednog novog modela.

Osim ove informacije, Mazda nije otkrila više detalja o novom automobilu, pa se može samo spekulisati o kom je modelu riječ.

Ukoliko nije u pitanju potpuno novi model, koji nema prethodnika u aktuelnoj gami, jedan od kandidata je CX-3 druge generacije.

Već je poznato da Mazda radi na novoj generaciji svog malog SUV-a koji će, za razliku od prethodnika baziranog na Mazdi2, koristiti istu mehaničku platformu kao nova Mazda3. Zahvaljujući tome, sledeći CX-3 biće veći i komforniji, čime će se ispraviti jedna od mana aktuelne verzije – nedostatak prostora za putnike na zadnjim sjedištima.

Ako novi CX-3 bude izložen u Ženevi, to bi moglo da bude u formi koncepta, dok bi produkcijski model stigao u prodajne salone 2020. godine.

Drugi kandidat za ženevsku premijeru je nova Mazda6. Aktuelni model pojavio se još 2012, a restilizovan je 2017.

Nova Mazda2 je takođe u igri, s obzirom da je sadašnja generacija predstavljena još 2014.

Očekuje se da se japanski proizvođač oglasi još jednom prije održavanja ženevskog auto-salona, kada bi trebalo da bude poznato koji će model predstaviti početkom marta u ovom švajcarskom gradu.

Inače, Mazda je saopštila da će od 2019. svesti broj pojavljivanja na velikim svjetskim sajmovima na po jedan auto-salon po kontinentu.

Kada je riječ o Evropi, za ovu godinu je odlučeno da to bude Ženeva, dok će jesenji sajam u Frankfurtu proteći bez Mazde.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije