Novosti

Memorijalna smotra oldtajmera u Beogradu

Memorijalna smotra oldtajmera u Beogradu
Memorijalna smotra oldtajmera u Beogradu

BEOGRAD – U okviru Sajma automobila u Beogradu, organizovana je tradicionalna smotra i parada oldtajmera pod naslovom "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića", na kojem je održano i takmičenje u ispitu spretnosti, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Za organizatora memorijalnog skupa, poslednje dvije godine dozvolu je dobio Auto-moto klub Diplomat Classic iz Petrovaradina, a organizaciju tradicionalno pomaže Beogradski sajam. Kako je najavio predsjednik ovog kluba Milan Posavić, od sledeće godine ovaj memorijalni skup oldtajmera bi trebalo da postane međunarodnog karaktera.

Obično se na Beogradskom sajmu skupi od 20 do 30 vozila, kako kaže Posavić, dok će ove godine u takmičenju spretnosti učestvovati 31 vozilo, što je otprilike kapacitet ovakvog takmičenja.

Takmičenje se odvija na poligonu sa preprekama za ocjenjivanje spretnosti vozača, koji treba da se pređe za 60 sekundi, a Posavić je istakao da je brza vožnja nepoželjna.

"Takmičenje se sastoji u ispitu spretnosti i ima pet-šest elemenata, koji se boduju. Na takmičenju nema jurnjave, ovde se vozi na stote delove sekunde, da uđeš u cilj što sporije. Ko juri ima duplo kaznenih bodova", rekao je Milan Posavić.

Najuspješniji učesnici osvojili su pehare za prvo, drugo i treće mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije