Novosti

Mercedes-AMG GT R krajem iduće godine, lakši i jači od GT S

Mercedes-AMG GT R krajem iduće godine, lakši i jači od GT S
Mercedes-AMG GT R krajem iduće godine, lakši i jači od GT S

Prema najnovijim nezvaničnim najavama iz sjedišta AMG-a u Afalterbahu, Mercedes-AMG GT bi mogao da se za nekih godinu dana pojavi i sa dodatkom R u oznaci.

Imajući u vidu partnerski odnos kompanija "Daimler" i "Nissan", ali i prilično drugačiju ciljnu grupu kupaca, nije za očekivati da će "Nissan" praviti problem "Mercedesu" u vezi sa korišćenjem oznake GT R na ovom modelu.

Radi se o punokrvnijem sportisti, u odnosu na GT S, sa više snage izvučene iz iste V8 4,0 biturbo mašine. Uostalom, šef AMG-a je ionako već spomenuo da bi snaga ovog motora mogla biti pojačana na oko 550 KS.

Osim povećane snage, GT R će "smršati" za nekih 80 do 100 kg, a očekuje se i agresivnije izdanje karoserije Twituj ovo!, koje bi takođe trebalo da donese i izvjesna aerodinamička poboljšanja.

Ostatak "menija" se takođe da naslutiti: "utegnutije" ogibljenje, veći točkovi, veće i moćnije kočnice i detalji u unutrašnjosti, koji treba da naglase jače izraženu "trkačku" prirodu AMG-a GT R.

U "Mercedesovoj", ili preciznije u gami Mercedes-AMG, GT R će se pozicionirati iznad modela AMG GT S, ali ne bi trebalo da predugo ostane "top model" u ponudi modela AMG GT, jer bi negdje 2018. godine mogao da se pojavi i ultimativni AMG GT Black Series, sa, logično, više konjskih snaga, više Njutn-metara, više "trkačkog luksuza" u kabini i, naravno, još višom cijenom.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije