Novosti

Mercedes AMG GT službeno predstavljen

Mercedes AMG GT službeno predstavljen
Mercedes AMG GT službeno predstavljen

Mercedes je na oduševljenje brojnih fanova konačno službeno predstavio novog kralja sportskih automobila, željno iščekivani AMG GT. Radi se o nasljedniku legendarnog SLS AMG-a opremljenom kontroverznom prednjom maskom, velikm usisnicima i ogromnim LED svjetlima.

Tu su i vrata bez okvira, zakrivljena krovna linija, aktivni spojler, LED pokazivači smjera i 19-inčne alu-feluge, prenosi Index.hr.

Fantastično uređena putnička kabina otkrivena je još prije nekoliko mjeseci. Vozač udobno zavaljen u sportsko sjedište presvučeno kožom okružen je širokom središnjom konzolom koja se uzdiže prema kružnim ventilacijskim otvorima i  8.4-inčnom ekranu. U kabini se nalazi mnoštvo hromiranih detalja, kao i onih izrađenih od mat ugljenična vlakna ili fajberglas u mat srebrnoj boji. Panela ugrađena u krovnu oblogu kontroliše, između ostalog, grijanje sjedišta i zadnje krilo.

Osnovni AMG GT opremljen je 4.0-litrenim V8 motorom koji razvija 462 KS i 600 Nm okretnog momenta. Jedinica je uparena sa sedmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 4.0 sekundi, kao i krajnju, elektronski ograničenu brzinu od 304 km/h. Skuplja GTS varijanta raspolaže 4.0-litrenim V8 bi-turbo agregatom od 510 KS koji razvija 650 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje do "stotke" za 3.8 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije