Novosti

Mercedes-Benz E klase All-Terrain

Mercedes-Benz E klase All-Terrain
Mercedes-Benz E klase All-Terrain

Naoštren za bitku sa Volvoom V90 Cross Country i Audijem A6 allroadom, Mercedes E klase All-Terrain je za sve one koji nisu zagrijani za krosovere, ali žele automobil koji je sposoban da se uhvati u koštac sa terenima koji nisu asfaltirani.

Osnovu All-Terraina čini karavanska verzija E klase. Recept je jasan – ogibljenje je modifikovano, instalirana su plastična ovičienja i zaštitna oplata.

Da bi sve bilo u „terenskom“ stilu, 4Matic je standardan za ovaj model, uz podešavanja za terensku vožnju, što dokazuje klirens 29 milimetara viši od standardnog karavana.

Vazdušno ogibljenje može da podigne vozilo do 35 milimetara, sve do 156 milimetara u slučaju savladavanja zahtjevnih terena. Mercedes je kreirao i poseban indikator koji pokazuje važne informacije poput ugla upravljanja, pozicije vazdušnog ogibljenja, ugla bočnog nagiba i ugla padine, uz poziciju gasa i kočnice, pa čak i kompasa. Izloženi model je 220d 4Matic All-Terrain, sa 2,0-litarskim turbo dizelom sa 194 ks i 400 Nm, koji se isporučuju na obe osovine. Do stotke ubrzava za osam sekundi, uz maksimalnu brzinu od 232 km/h. E 220d će biti jedina verzija dostupna neposredno nakon lansiranja, s tim što će uskoro biti u igri i snažniji šestocilindraš sa devetostepenim automatskim mjenjačem.

E klasa All-Terrain na tržište stiže u proljeće 2017., a cijene će biti naknadno objavljene.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije