Novosti

Mercedes-Benz GLB do kraja ove godine

Mercedes-Benz GLB do kraja ove godine
Foto: autoblog.com | Mercedes-Benz GLB do kraja ove godine

Mercedes trenutno privodi kraju razvojni proces svog novog crossovera, odnosno kompaktnog SUV-a koji će nositi oznaku GLB, a riječ je o modelu koji će se u Mercedesovoj ponudi smjestiti između modela GLA i većeg GLC-a. Mnogi GLB nazivaju mini G klasom, ali ne bi pogriješili ako bi ga nazvali i mini GLS-om.

GLB će prije svega biti praktičan automobil s kutijastim eksterijerom koji će naglasiti ponudu prostora unutar putničke kabine. Svojim dimenzijama će biti sličan modelu GLA, ali upravo taj uglasti dizajn i veći naglasak na praktičnosti će činiti glavnu razliku između ta dva modela, od kojih će ovaj drugi imati nešto naglašeniji mladalački i sportskiji duh.

S tehničke strane GLB će se bazirati na platformi modela A klase i najvjerovatnije će se u ponudi naći i verzija s tri reda sjedišta. Enterijer bi takođe trebalo da bude preuzet iz A klase, a tu mislimo ne samo na uređenje nego i na opremu, uključujući i novi infotainment sistem MBUX.

S motorizacijom će više-manje biti isto. Drugim riječima, i ona će u većoj mjeri biti preuzeta iz A klase što znači da će na izbor biti ponuđeno nekoliko benzinskih i dizelskih turbo motora, a ponuda će vremenom biti proširena s hibridnom verzijom. Dodajmo da će kupci u zavisnosti od izabranog motora i paketa opreme svoj GLB moći da opreme automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka.

Najnoviji izvještaji kažu i da će GLB imati dve AMG verzije, i to GLB 35 i GLB 45.

Zvanična premijera ovog automobila će se održati prije kraja ove godine, a prodaja će početi u prvoj polovini 2019.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije