Novosti

Mercedes C klase kabriolet na tržištu 2016.

Mercedes C klase kabriolet na tržištu 2016.
Mercedes C klase kabriolet na tržištu 2016.

"Mercedes" uveliko testira prototipove C klase sa pokretnim krovom, a najnovije "špijunske" fotografije prikazuju verziju sa AMG Line paketom.

Za njemačkog proizvođača 2015. je počela uspješno. U januaru, na auto-salonu u Detroitu, premijeru je imao novi krosover - GLE Goupe, a u Ženevi, početkom marta, predstavljena je produžena luksuzna limuzina - Mercedes Maybach 600 Pullman.

Početkom aprila u Njujorku, C klasa je proglašena za "Svjetski auto 2015. godine", Mercedes AMG GT izabran je za najbolji sportski, a S klasa Coupe za najbolji luksuzni automobil 2015. u svijetu.

Kompanija je krenula u obnovu SUV modela; na njujorškom salonu automobila prikazan je restilizovani Mercedes ML, pod novom oznakom, GLE, a uslijediće nova generacija modela GLK (zvaće se GLC) i redizajnirani GL (sa oznakom GLS), piše B92.

Paralelno sa tim teku pripreme za lansiranje C klase Coupe, a poslije njegove premijere ponudu modela C klase upotpuniće novi kabriloet.

Maskirani prototip sa fotografija ima prepoznatljivi sportski imidž - velike otvore na prednjem braniku, specijalne aluminijumske felne i izduvne cijevi karakteristične za AMG Line sportski paket.

Paleta motora novog kabriloleta biće pozajmljena iz limuzinske verzije, a top model, AMG C63 kabrio, biće pogonjen 4.0 litarskim V8 twin-turbo benzincem.

U sedanu C63 AMG ovaj motor razvija 476 KS i 650 Nm, u osnovnoj varijanti, odnosno 510 KS i 700 Nm u snažnijoj, S verziji.

Očekuje se da će novi Mercedes C klase kabriolet biti predstavljen 2016. Zajedno sa kupe verzijom, ovaj model će doprinijeti daljem rastu prodaje "Mercedesovih" automobila u svijetu. Njemački proizvođač je u martu 2015. zabilježio rekordnu prodaju od 183.467 vozila, što je rast od 16 odsto u odnosu na isti mjesec 2014.

Zahvaljujući martovskoj rekordnoj prodaji u Evropi, Kini i SAD, u prvom kvartalu ostvaren je rast prodaje za 15 odsto, u poređenjem sa periodom jaunar-mart 2014.

U prva tri mjeseca 2015. širom svijeta isporučeno je 429.602 vozila sa trokrakom zvijezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije