Novosti

Mercedes C43 Coupe: Skromni AMG

Mercedes C43 Coupe: Skromni AMG
Mercedes C43 Coupe: Skromni AMG

Mercedes je predstavio model AMG C43 Coupe, čime je ovaj proizvođač popunio prazninu između stndardnih varijanti kupea C klase i ekstremne verzije AMG C63.

Automobil koji će se na tržištu suprotsaviti Audiju S5 i BMW-u 435i xDrive, dizajnom više podsjeća na "običan" kupe C klase nego na tipičan AMG automobil. Maska hladnjka i prednji branik slični su kao kod regularne verzije.

Ipak, ovaj automobil ima puno pravo da nosi AMG oznaku zahvaljujući moćnom 3.0 litarskom bi-turbo V6 motoru koji je korišćen u modelima kao što su Mercedes AMG C450 i SLC43. Ovaj agregat proizvodi 367 ks (270 kW) i razvija 520 Nm.

Uparen sa 9G-Tronic devetostepenim automatskim mjenjačem i 4Matic sistemom pogona na sva 4 točka, u stanju je da automobilu omogući ubrzanje 0-100 km/h za 4,7 s, prije nego što se dostigne maksimalna elektronski ograničena brzina od 250 na sat.

Mnoge mehaničke komponente prijenete su iz snažnije AMG verzije, modela C63 AMG Coupe sa 476 "konja", uključujući i trostepeni AMG Ride Control sportski sistem oslanjanja sa adaptivnim amortizerima i AMG Dynamic Select sistem sa pet modova u vožnji: Comfort, Eco, Sport, Sport Plus i Individual.

Automobil je postavljen na 18 inčne alu felne, a za bezbjedno zaustavljanje staraju se kočnice sa diskovima od 14,2 inča napred, odnosno 12,6 inča pozadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije