Novosti

Mercedes GLA ima osvježen izgled i ponude motora (FOTO, VIDEO)

 Mercedes GLA ima osvježen izgled i ponude motora (FOTO, VIDEO)
Mercedes GLA ima osvježen izgled i ponude motora (FOTO, VIDEO)

Kompaktni Mercedesov SUV GLA nakon tri godine na tržištu došao je na red za osvježenje izgleda i ponude.

Kako se radi o jednom o još uvijek najpopularnijih Mercedesovih modela na tržištu - posebno je popularan u Kini, SAD, Njemačkoj i u Velikoj Britaniji - vizualne promjene su očekivano minimalne.

Nova su prednja maska i svjetla, odbojnici su drukčijeg oblika i sprijeda i straga, a ugradnjom novih opruga karoserija je sada 30 milimetara više udaljena od tla, pa sve to, zajedno s novim izgledom naplataka, daje ovom GLA malo terenski ozbiljniji utisak.

Promjene u unutrašnjosti su minimalne i uglavnom se svode na dodavanje hromiranih elemenata, a kao i prije središnje mjesto zauzima 8-inčni ekran kojim se upravlja većinom funkcija automobila. Pažljiviji pogled otkriće i novi izgled instrument ploče.

Ponuda motora proširena je 184 KS snažnim benzincem koji nosi oznaku 220 i smjestio se savršeno u prazninu između GLA 200 sa 156 KS i GLA 250 sa 211 KS. Dolazi isključivo u kombinaciji s pogonom na sve točkove.  Ostatak benzinske i dizelske ponude motora ostao je nepromijenjen i nalazi se u rasponu od 109 do 381 KS.

Prodaja osvježenog GLA započela je 9. januara, a početna cijena za model GLA 180 je 32.344 evra. Početna cijena top modela Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC iznosi  70.238 evra. Obje cijene su sa svim uključenim davanjima.

(Autozona.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije