Novosti

Mercedes najavljuje električni SUV pred početak salona u Parizu

Mercedes najavljuje električni SUV pred početak salona u Parizu
Mercedes najavljuje električni SUV pred početak salona u Parizu

Salon automobila u Parizu samo što nije, a Mercedes-Benz najavljuje svoj električni koncept kao nešto posebno na ovogodišnjem događaju u prestonici Francuske. Po svemu sudeći, riječ je o krosoveru na električni pogon.

U „tizer“ video klipu se mogu videti nagovještaji koncepta. Kratak kadar točkova ukazuje na nešto viši klirens nego što je to slučaj sa recimo sedanom. Široki front takođe više „vuče“ na SUV.

Ono što se takođe može primjetiti, što se dizajna tiče, je velika maska hladnjaka i svjetlosno oivičenje „nosa“ vozila. Generalno, osvjetljenje izgleda futuristički. U unutrašnjosti se mogu vidjeti paneli panoramskog krova, a aktuelni info-zabavni sistem Mercedesa je evoluirao sa više kapacitivnih kontrola.

Za pretpostaviti je da ovaj koncept najavljuje dizajn budućeg Mercedesovog električnog modela koji će se staviti naspram Tesle. Štutgartska marka planira da lansira najmanje šest elektro modela između 2018. i 2024. godine, kao dio tržišne ofanzive MEQ podmarke. Neki od ovih modela, uključujući i krosover, koristiće novu arhitekturu, posebno namijenjenu električnom pogonu.

Očigledno je da će ovogodišnji salon u Parizu biti „elektrifikovan“, posebno kada su njemačke marke u pitanju. Volkswagen će debitovati sa konceptom električnog hedžbeka sa kliznim bočnim vratima, veličine Golfa, ali sa prostornošću kabinskog prostora Passata. Opel će debitovati sa novom Amperom-e, što je evropska verzija Chevrolet Bolta. Za razliku od VW-ovog i Mercedesovog koncepta, Opelov model je spreman za proizvodnju, tako da već sljedeće godine kreće u prodaju.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije