Novosti

Mitsubishi izbacuje konkurenta Qashqaiju

Mitsubishi izbacuje konkurenta Qashqaiju
Mitsubishi izbacuje konkurenta Qashqaiju

Nakon dužeg vremena, Mitsubishi će na predstojećem sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi produkcijski model - krosover koji bi trebalo da ponese ime Eclipse.

Kako piše britanski "Auto Express", koji je imao uvid u prototip ovog vozila, Mitsubishijev novi krosover na tržištu će biti rival Nissanu Qashqai. Isti izvor navodi da se automobil stilski nadovezuje na Mitsubishi XR-PHEV koncept koji je predstavljen takođe na ženevskom auto-salonu, ali 2015. godine.

Serijski model biće svakako svedenijih linija u poređenju sa konceptom prikazanim na fotografijama, ali treba očekivati da će Eclipse zadržati upečetljiv prednji dio sa agresivnim izgledom prednje maske i farova.Automobil je postavljen na skraćenu i olakšanu varijantu mehaničke platforme koju koristi Mitsubishi Outlander. U osnovnoj verziji biće dostupan sa prednjim pogonom, ali će kupcima na raspolaganju biti i opcioni, elektronski kontrolisan S-AWC sistem pogona na sva 4 točka.

Očekuje se da će paleta motora obuhvatiti i novi 1.5 litarski turbo benzinski agregat, uparen sa mjenjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenos (CVT), kao i 2.2 litarsku dizel jedinicu sa šestobrzinskim manuelnim prenosnim sistemom.

Više detalja biće poznato uoči ženevske premijere koja je zakazana za početak marta 2017.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije