Novosti

Na "Auto Show Weeku" oko 100 vozila

Na "Auto Show Weeku" oko 100 vozila
Foto: Ilustracija | Na "Auto Show Weeku" oko 100 vozila

TUZLA - "Bingo City Centar" u Tuzli bit će domaćin 2. "Auto Show Weeka", koji će se održati od 11. do 15. oktobra.

Na ovom događaju predstavit će se 17 brendova i oko 100 vozila u zatvorenom i otvorenom prostoru pomenutog centra. Ljubitelji automobila imat će priliku da četiri dana razgledaju i informišu se o različitim markama i vrstama auta.

"Mi imamo preko 100 raznih marki automobila - preko električnog auta do porodičnog, preko malih gradskih automobila do najluksuznijih auta pravljenih za poslovnu zajednicu. 'Auto Show Week' jedan je od najvećih događaja kada je u pitanju auto-industrija", rekao je Zlatko Berbić, direktor projekta.

On je dodao da to neće biti samo salonsko prikazivanje automobila. Naime, sa pripadnicima MUP-a TK planirana je akcija s učenicima osnovnih škola, koja se tiče bezbjednosti djece u saobraćaju, posebno na raskrsnicama i pješačkim prelazima. Dijelit će se i brošure sa korisnim informacijama o saobraćaju.

"Posebno će biti uzete u obzir kategorije od prvog do četvrtog razreda, kako bismo dali svoj doprinos u cijelom ovom događaju", kaže Damir Hadžić, viši inspektor MUP-a TK, i dodaje da se želi obezbijediti siguran put djece od kuće do škole.

Hadžić je naglasio da će i policija prezentovati svoja materijalno-tehnička sredstva koja koristi u svakodnevnom radu.

"Nama je zadovoljstvo što ćemo tih pet dana biti centar cijelog tog dešavanja i što će posjetioci iz cijele regije dolaziti u naš centar upravo zbog 'Show Weeka' koji će se dešavati ovdje", rekla je Lidija Tomić, menadžerica "Bingo City Centra".

Osim izložbenog dijela, planirane su prezentacije novih tehnologija u auto-industriji, prezentacija auto-industrije u BiH,  promocija električnih vozila, predavanje za studente, testne vožnje za žene, tuning show, te mnogi drugi sadržaji za sve generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije