Novosti

Na autosalonu u Parizu više od 100 svjetskih premijera

Na autosalonu u Parizu više od 100 svjetskih premijera
Na autosalonu u Parizu više od 100 svjetskih premijera

PARIZ - Na pariškom autosalonu koji se otvara krajem ove nedjelje, biće više od sto premijera, saopštio je organizator.

Autosalon počinje sutra novinarskim danom, a za javnost se kapije Port d Versaja (Porte de Versailles) otvaraju u subotu, prenijela je agencija CHTK.

Najznačajnija jesenja evropska izložba automobila se svake godine smjenjuje s frankfurtskom. U 2012. godini pariski autosalon je posjetilo 1,23 miliona ljudi.

Među najželjnije očekivanim premijerama su, pored "škode fabije", nove generacije "folksvagena pasata", peta generacija prostranog "renoa espejs", naslednik legendarnog kabrioleta "mazda mx-5" i "lend rover diskaveri sport" sa sedam sjedišta.

Volvo će prikazati novu generaciju SUV-a XC90 a na ulicama Pariza dan prije otvaranja autosalona, premijeru će imati nova "opel korsa".

Domaći Sitroen pripremio je kao koncept najmanji model C1 proizveden u Češkoj u gradskoj verziji "urban rajd". O tome da li će se pokrenuti njegova serijska proizvodnja odlučiće sami posjetioci autosalona.

Među sportskim "poslasticma" najveću pažnju će sigurno tradicionalno privući Ferari i Lamburgini. Ferari priprema lakšu verziju modela 458 s otvorenim krovom pod oznakom "special aperta" a Lamborgini bi mogao da dođe s novim vozilom serije "gran turismo".

Mercedes je potvrdio učešće sportskog kupea AMG GT, koji bi trebalo da se nadoveže na model SLS. Jaguar će, u kontekstu povratka na srednju klasu, predstaviti aluminijumski model XE.

Dnevna ulaznica na autosalon košta 14 evra, a manifestacija traje do 19. oktobra napominje CHTK.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije