Novosti

Na prodaju Koenigsegg iz 2008. za dva miliona evra

Na prodaju Koenigsegg iz 2008. za dva miliona evra
Foto: N.N. | Na prodaju Koenigsegg iz 2008. za dva miliona evra

Jedan od samo četiri proizvedena Koenigsegga CCXR Edition dostupan je za kupovinu u Velikoj Britaniji po cijeni od dva miliona evra.

Švedski hiperautomobil je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2008. godine. Kao i standardni CCXR, i ovu Editon verziju pokreće V8 na etanol sa 1.004 KS i 1.060 Nm obrtnog momenta.

Model koji je dostupan za kupovinu je jedini od četiri proizvedena sa volanom na desnoj strani. Za deset godina otkako je proizveden prešao je samo 1.721 kilometar, pa bi u oglasu bukvalno moglo da piše "nov, nov".

Za razliku od "običnog", CCXE Edition ima kruće opruge, prerađen "rol-bar", nove branike i niže pozicioniranu šasiju. Osim toga, ima jedinstvene alu felne sa 11 kraka, mobilno zadnje krilo i karoseriju od ugljeničnih vlakana.

U trenutku kada je predstavljen CCX 2006, Koenigsegg je bio novi igrač na sceni sa svega 20 napravljenih automobila u modelima CC8S i CCR.

CCX je bio prvi kompanijin uspješan korak ka ulasku u auto-industriju koji je dobio pozitivne kritike. Nakon CCXR, Koenigsegg je napravio Agera porodicu, a nedavno i hibrid Regera.

Kupovina Koenigsegga prije deset godina je bio veliki rizik. Međutim, u međuvremenu se dokazo u klasi proizvođača hiperautomobila.

Stoga je CCXR Edition vrijedan primjerak za kolekcionare, pa bi njegova vrijednost u narednim godinama mogla samo da raste.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije