Novosti

Na sajmu automobila u Beogradu 400 izlagača

BEOGRAD - Međunarodni salon automobila, na kojem će učestvovati 400 izlagača, biće održan na Beogradskom sajmu od 22. do 31. marta 2013. godine, najavio je danas organizator.

Na konferenciji za novinare projekt menadžer tog salona Zoran Lupšić je rekao da će se na sajmu predstaviti svi vodeći svetski automobilski brendovi, koji posluju na tržištu Srbije.

Na 51. beogradskom salonu automobila, kako je istakao, biće predstavljena i prateća autoindustrija, autodelovi i garažno-servisna oprema.

Lupšić je rekao da očekuje da će salon automobila posetiti oko 130.000 ljudi i dodao da bi cijena pojedinačne ulaznice trebalo da bude 300 dinara.

Predsjednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i dijelova Miloš Petrović je istakao da će posjetioci moći da vide i sve automobile koji će prethodno premijerno biti prikazani na sajmu u Ženevi.

On je rekao da na beogradskom salonu automobila ne očekuje komercijalni efekat, zbog smanjenja kupovne moći stanovništva.

Perović je rekao da se nada da će uvoznici autombila uspjeti da sa državom pronađu model stimulativne poreske politike koja bi podstakla kupovinu novih autombila, ali i rešenje kojim bi bilo uređeno tržište polovnih automobila.

"Analiza tržišta je pokazala pad prodaje automobila od 30 odsto", rekao je on i naveo da je u ovoj godini prodato jedva 22.000 novih autombila, od čega je 13.000 bilo sa lagera iz prošle godine.

Petrović je rekao da to pokazuje da je ovo najteža godina za prodavce automobila od 2002. godine, kada je prodat sličan broj vozila. Dodaj je da je najbolja bila 2008. kada je u Srbiji prodato skoro 60.000 automobila.

Petrović je još dodao da je u ovoj godini u Srbiji uvezeno oko 100.000 automobila koji nemaju potrebne sertifikate i dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije