Novosti

Na sajmu prodat mercedes za 216.000 evra

Na sajmu prodat mercedes za 216.000 evra
Na sajmu prodat mercedes za 216.000 evra

Posjetioci "Mercedesovog" izložbenog prostora u Hali 3 Beogradskog sajma mogu da vide tri ekskluzivne premijere - AMG GT, mercedes majbah S klasu i S 63 AMG kupe, od kojih je posljednji model već našao kupca.

Kako saznaje B92, jedan od najsofisticiranijih i najelegantnijih modela ovogodišnjeg sajma prodat je po cijeni od 216.193 evra. U pitanju je najsnažnija, AMG verzija kupea S klase, koja je lansirana u septembru 2014.

Automobil je pogonjen 5.5 litarskim V8 bi-turbo motorom sa 585 KS (430 kW), koji proizvodi čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Sajamski primjerak opremljen je 4MATIC pogonom na sva 4 točka, pa ova verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 3,9 sekundi.

Osnovni model ima cijenu od 175.944 evra, a ostalih 40-ak hiljada košta dodatna oprema automobila.

Pored bogate standardne opreme, među dodacima su i elektronski sistem za prevenciju prevrtanja vozila, prednja sjedišta sa grijanjem i hlađenjem, "Head-up" displej, sistem za nadzor pritiska u pneumaticima, kamera za parkiranje koja pokriva 360 stepeni i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Tu su još i 20-inčni desetokraki mat crni AMG točkovi, kočiona kliješta u crvenoj boji, LED Intelligent Light System sa svarovski kristalima i kamera za noćnu vožnju, Burmester "surround" audio sistem, DVD plejer, Anti-theft alarm sistem (ATA)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije