Novosti

Na trgu i drvena buba

Na trgu i drvena buba
Na trgu i drvena buba

Stotinak vozila i motocikala bilo je izloženo na 12. izložbi "Oldtajmer susret 2013", održanoj za vikend na Trgu Krajine.

Zaljubljenici u stare automobile, koji su rijetki i veoma dobro očuvani, stigli su iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH.

"Cilj je da iskoristimio priliku da predstavimo turističke potencijale našeg grada i zbog toga smo organizovali promotivnu vožnju do Konjičkog kluba 'Čokorska polja' da bismo prezentovali njihovu školu jahanja. Mi pokušavamo da ljude podsjetimo na davna vremena u kojima smo nekad živjeli, a u kojima životni tempo nije bio tako brz", rekao je Zoran Pavlović, član Organizacionog odbora Oldtajmer kluba.

Najveću pažnju je privukla drvena "buba" Momira Bojića iz Čelinca. Ideja da napravi tako originalan automobil, kako kaže, došla je sama, a u realizaciji mu je pomogla supruga.

"Moja supruga i ja smo godinu i po dana izrađivali ovaj automobil, koji  je sastavljen iz velikog broja sitnih dijelova od drveta", rekao je Bojić.

Svi učesnici su naglasili da su se kroz ljubav prema starim automobilima rodila i mnoga prijateljstva. "Oldtajmer susret" je podržao grad Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije