Novosti

Najbrži Lotus do sada

Najbrži Lotus do sada
Najbrži Lotus do sada
Smedia

Posljednja u dugom nizu edicija „Lotusa“ - „evora GTE“, od pojavljivanja na svjetskom tržištu iznenadila je i svoje tvorce postignutim uspjehom.

Pored toga što je najbrži „Lotus“ dosad napravljen, razlikuje se od drugih i po revidiranoj amortizaciji, poboljšanom enterijeru s kožnim presvlakama i upotrebi karbonskih vlakana na određenim dijelovima karoserije.

Vozilo je opremljeno sa ultralaganim 18-inčnim točkovima, koji se savršeno uklapaju u proširene blatobrane. Gume koje se nalaze u posjedu „evore“ su kao i na većini supersportskih automobila, „Pirelijeve“ - „p-ziro korsa“, a nose ih lagane aluminijumske felne.

Na ovom ručno izrađenom automobilu, motor je uparen sa AMT trkačkim mjenjačem. Dijelovi od ugljeničnih vlakana nalaze se u spoljašnjosti i unutrašnjosti automobila, a njihovom upotrebom smanjena je težina vozila za 105 kilograma u odnosu na standardni azijski model.

Pokreće ga troipolitarski V6 motor sa 444 ks, što ovaj model čini dosad najbržim „lotusom“.

Upadljiv i moderan eksterijer, kombinovan sa udobnošću i sigurnošću, doveo je do toga da je u Kini 114 modela „evore GTE“ rasprodato za svega nekoliko dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Audi A3 Sport Coupe za 2019. godinu
Mogućnosti

Audi A3 Sport Coupe za 2019. godinu

Hamilton najbrži u Monte Karlu
Moto sport

Hamilton najbrži u Monte Karlu

Renault Clio sa 275 ks
Novosti

Renault Clio sa 275 ks

Najčitanije