Novosti

Najjači serijski Ferrari u istoriji (FOTO)

Najjači serijski Ferrari u istoriji (FOTO)
Najjači serijski Ferrari u istoriji (FOTO)

Ferrari će na predstojećem salonu automobila predstaviti nasljednika modela F12 i vjerojatno posljednji model talijanske kompanije pokretan atmosferskim V12 motorom.

Ime mu je Ferrari 812 Superfast, a pokreće ga unaprijeđeni V12 iz modela kao što su LaFerrari i F12. Zapremina je povećana na 6,5 litara, a performanse podignute u sferu snova.

Razvija maksimalnih 800 KS pri čak 8.500 o/min, uz 718 Nm dostupnog od 7.000 o/min. Dorađeni sedmostepeni mjenjač s dvije spojke upotpuniće utisak o ovom rasnom GT-u koji će 100 km/h postići u samo 2,9 sekundi.

Maksimalna brzina 4,66 metara dugog i nešto preko tonu i po teškog bolida je preko 340 km/h.

Od tehnikalija koje valja spomenuti tu su još električni servo usklađn sa Slide Slip Control sistemom, te Virtual Short Wheelbase sistem zakretnih zadnjih točkova druge generacije.

Iza novog dizajna naglašenog agresivnog karaktera krije se aktivna aerodinamika s ciljem poboljšanja voznih svojstava pri visokim brzinama, navodi se u saopštenju Ferrarija.

Ono što je neosporno je da Ferrari uvodi novi dizajn svjetala, dok je enterijer osvježen novim elementima prednje armature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije