Novosti

Najmanji Audijev crossover stiže za dvije godine

Najmanji Audijev crossover stiže za dvije godine
Foto: N.N. | Najmanji Audijev crossover stiže za dvije godine

Audi je potvrdio razvoj najmanjeg modela iz porodice Q, a poznato je i kad će stići na evropske ceste.

Najmanji član crossoverske porodice na tržište će stići nakon komercijalno zanimljivijeg Q4, ali i superluksuznog Q8 koji ćemo ugledati već ove godine. Kad se sve zbroji, maleni Q1 na tržištu bi se trebao pojaviti u naredne dvije godine, saznaje britanski AutoExpress.

Za razliku od BMW-a i Mercedesa, premium proizvođač iz Ingolstadta u ponudi ima i dostupniji model. To je A1 kojem prodaja i nije toliko loša, a nasljednik je vrlo izgledan već ove godine. Q1 bi pak trebao biti odgovor na ono što kupci traže, a koristio bi postojeću osnovu novog A1.

Sve se vrti oko novca, a isto je potvrdio i Bram Šot, šef prodaje u Audiju, koji je za britanski magazin izjavio da se SUV trend ne može ignorisati i nastavio: "O budućoj gami odlučujemo na osnovu poslovnih prilika. Ali nemojte se iznenaditi ako auto vidite za dvije ili tri godine, pošto mi brzo reagujemo na zahtjeve tržišta."

Kad stigne na tržište Q1 će platformu i motorizaciju dijeliti s gradskim minijima kao što su Seat Ibiza i novi VW Polo, a to znači i 1.0 TSI trocilindraše, ali i neki oblik hibridnog pogona. Pritom ne treba zaboraviti da će Audi paralelno lansirati e-tron modele, a mirovati neće ni Audi Sport. Potvrđeni su SQ2, RS Q5 i RS Q8, sve atraktivni modeli izuzetnih performansi.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije