Novosti

Najskuplji auto proizveden u Americi nosiće slavnu oznaku

Najskuplji auto proizveden u Americi nosiće slavnu oznaku
Foto: N.N. | Najskuplji auto proizveden u Americi nosiće slavnu oznaku

Mercedes je još 1997. godine otvorio fabriku u Americi, i to zbog proizvodnje legendarnog ML-a.

Fabrika je smještena u Alabami, a uskoro će dobiti čast da proizvodi jedan doista poseban model.

Radi se o beskompromisnom i ultra luksuznom Maybachu, prvom na osnovi SUV-a. Naravno, osnova je GLS, a ono što možemo očekivati je predstavio Mercedes još prošle godinu u Kini kroz koncept Maybach Vision Ultimate Luxury.

Novi Maybach će biti izrađen na platformi potpuno novog GLS-a, a očekuje se kako će startati cijenom većom od 200.000 USD.

 Zvuči nevjerojatno, ali taj iznos je dovoljan za titulu najskupljeg automobila proizvedenog na američkom kontinentu, javlja Automotive News.Trenutno najskuplji auto s (Proudly) Made in America pločicom je Acura NSX, a stoji oko 165.000 USD.

A Mercedes-Maybach GLS neće ispod poklopca skrivati V12 motor već "samo" V8 snage do 600 KS. Premijeru će imati, naravno, u Kini, a prve isporuke mogu se očekivati početkom iduće godine.

U Mercedesu očekuju da će ovaj model omogućiti popularizaciju oba brenda, Mercedesa i Maybacha, a mnogi već predviđaju budućnost sličnu onom AMG-a.

 Kao što je AMG najveći "performance" proizvođač, tako bi Maybach trebao postati najjači u segmentu luksuza. Naravno, to ne znači da će i A klasa dobiti Maybach izvođenje, već samo oni modeli koji se mogu nositi s tolikim teretom luksuza, ističu u Mercedesu.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije