Novosti

Najveće i najluksuznije jahte svijeta osvajaju Majami (FOTO)

Najveće i najluksuznije jahte svijeta osvajaju Majami (FOTO)
Najveće i najluksuznije jahte svijeta osvajaju Majami (FOTO)

Ove godine, po prvi put se održava Superyacht Miami Show, koji će se u periodu od 11.-15.februara održati u Island Gardens Deep luci.

Više od 20 superjahti, čija vrijednost prelazi 800 miliona dolara, uploviće u jedinu marinu Severne Amerike, koja ima mogućnost da prihvati do 50 najdužih jahti svijeta. S obzirom na to da će najcjenjeniji potencijalni klijenti iz čitavog svijeta posjetiti ovaj sajam, prodavci jahti i proizvođači pristižu iz svih krajeva svijeta.

“Island Gardens Deep luka biće mjesto održavanja najspektakularnijeg sajma superjahti koji je ikada ovdje održan”, rekao je Endru Dul, COO ovog sajma.

“Neke od najvećih, najluksuznjih jahti svijeta, poput Silver Fast i 11/11 jahte Benetti kompanije, potvrdili su svoje prisustvo na ovom sajmu. Ovo je elitni sajam, za jedan procenat jednog procenta populacije, koji sebi može priuštiti superjahtu iz cjenovnog opsega od 30 do 200 miliona dolara”.

Island Gardens Deep luka je u potpunosti funkcionalna, a pruža mogućnost dnevnog, mjesečnog, sezonskog i godišnjeg iznajmljivanja prostora. Ona nudi oko 1.500 metara linearnog kapaciteta, odnosno u prosjeku za 50 jahti sa dužinom do 167 metara i dubinom do 6 metara.

Tačno na vrijeme za predstojeći sajam, kampanija koja se bavi razvojem ove marine, Flagstone Property Group, lansiraće svoj koncept lože, The Deck at the Island Gardens, koji će nuditi fenomenalni meni i besprijekorni pogled na vodu.

“Ova luka stavila je Majami na svjetsku mapu, kao najnoviju prestonicu svijeta superjahti”, rekao je Memet Bajeraktar, CEO Flagstone Property Group.

“Naš cilj je da Majami predstavimo kao mjesto okupljanja elite koja posjeduje jahte, poput Monaka, Sen Tropea, Sardinije ili St Barta”, dodao je.

Generalna javnost imaće priliku da vidi neke od najvećih i najskupljih svjetskih jahti sa javne promenade, gdje će moći da vide i novi dizajn ovog prostora, koji će sadržati dva luksuzna hotela, odabrane restorane i sjajne butike. Nakon završetka cijelog ovog razvojnog projekta, tačno na vrijeme za 2017/2018 sezonu, marina će imati i javni vodeni taksi sistem, koji će biti dostupan cijelom gradu i na plažama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije