Novosti

Nasljednik Nissana 370Z imaće Mercedesove motore

Nasljednik Nissana 370Z imaće Mercedesove motore
Nasljednik Nissana 370Z imaće Mercedesove motore

Sljedeća generacija Nissanovog sportskog automobila trebalo bi da dobije oznaku Z35.

U odnosu na aktuelnu verziju koja se najviše oslanjala na tržišta SAD i Japana, novi 370Z je osmišljen u većoj mjeri kao globalni model.

Informacije do kojih je došao magazin "Motoring" otkrivaju da će se, osim kupea, u ponudi naći i kabriolet, koji će biti dizajniran u "targa" stilu, a budući Nissan Z35 imaće agresivniji izgled u odnosu na prethodnika, piše B92.

U planu je da novi model dobije hibridni pogon. Automobil će, osim elektromotora, biti opremljen i 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 211 KS, koji je razvijen u Mercedesu i koji se koristi u modelu Infiniti Skyline 200GT-t (verzija Infinitija Q50 za japansko tržište).

U vrhu ponude nalaziće se takođe hibridni model, sa 3.0 litarskim šestocilindričnim turbo-punjenim benzinskim motorom sa 408 KS, a i ova pogonska jedinica stiže iz Mercedesovih postrojenja.

Očekuje se da će se nasljednik Nissana 370Z naći u prodajnim salonima 2016, dok bi konceptna verzija mogla da ima premijeru već do kraja 2014. ili početkom 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije