Novosti

Nissan Pulsar Nismo - novi sportski hečbek

Nissan Pulsar Nismo - novi sportski hečbek
Nissan Pulsar Nismo - novi sportski hečbek

Nissan je u Parizu pokazao da njegov novi model Pusar ne mora da bude samo još jedan u nizu sličnih hečbek automobila; učinio ga je uzbudljivijim i poženijim.

Bilo je potrebno da Pulsar prođe kroz Nismo tretman da bi skrenuo pažnju posmatrača. Iako je za sada riječ samo o konceptu, nema sumnje da će ovaj automobil dobiti produkcijsku verziju koja će biti ozbiljan takmac sportskim hečbek modelima drugih proizvođača.

Kao što je to uobičajeno za vozila koja nose potpis Nissanovog sportskog ogranka Nismo, i Pulsar je dobio novi paket aerodinamičkih unapređenja, kao i posebnu kombinaciju boja koje automobilu daju drugačiji vizuelni karakter, javlja B92.

Osim spojlera na prednjem dijelu i pragovima, Pulsar Nismo je opremljen i novim branikom sa velikim otvorima za vazduh.

Automobil ima spušteno sportsko oslanjanje, a postavljen je na 19 inčne alu felne i gume dimenzija 235/35 R19.

Osobenosti eksterijera zaokružuju novi zadnji branik sa difuzorom i dvije velike, centralno postavljene izduvne cijevi, i novi krovni spojler.

Unutrašnjost je dizajnirana u stilu sportskih automobila sa specijalnim sportskim sjedištima presvučenim Alcantara materijalom, crvenim detaljima i aluminijumskim pedalama nožnih komandi.

Na žalost, Nissan nam nije saopštio najvažniju informaciju, kada je u pitanju jedan ovakav automobil - specifikacije motora ostale su nepoznate.

To može da znači da proizvođač još nije odlučio koji motor će se nalaziti ispod haube Pulsara Nismo. U svakom slučaju, očekuje se da pogonska jedinica bude značajno jača od trenutno najsnažnijeg motora koji se ugrađuje u Pulsar, 1.6 litarskog turbo-benzinca sa 190 KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije