Novosti

Nissan predstavlja novu Micru u Parizu

Nissan predstavlja novu Micru u Parizu
Nissan predstavlja novu Micru u Parizu

Peta generacija Nissanovog modela iz B segmenta spremna je za svjetsku premijeru koja će se održati početkom oktobra.

Nissan Micra je automobil koji je u Evropi bio naročito popularan u svojoj trećoj generaciji (2002-2010.) kada je japanski proizvođač kupcima ponudio zanimljiv, nesvakidašnji dizajn, po čemu je ovaj model odskakao od sličnih vozila u klasi.

Stilski koncept je razvodnjen na njegovom nasljedniku, pa se očekivalo da Nissan popravi utisak na najnovijoj, petoj generaciji ovog automobila. Prve obrise nove Micre mogli smo da vidimo na konceptnom vozilu Sway, koje je proizvođač predstavio na sajmu automobila u Ženevi 2015.

Već tada je bilo jasno da je Nissan stilski potpuno redefinisao svoj mali automobil i da se umjesto zaobljenih formi, okrenuo oštrim linijama koje doprinose da Micra ima dinamičniji, agresivniji izgled nego ranije.

Ipak, producijska verzija imaće nešto mekanije obrise u poređenju sa konceptom Sway, a prvi "tizer" video otkriva detalje maske hladnjaka, haube, farova, stop svjetala i vrata prtljažnika.

Očekuje se da je nova Micra postavljena na CMF-B mehaničku platformu grupacije Renault- Nissan, koja će biti osnova i nasljednika aktuelnog krosovera Juke.

Motorizaciju će činiti paleta efikasnih trocilindarskih i četvorocilindarskim agregata najnovije generacije.

S obzirom da nas od početka pariskog auto-salona dijeli samo još jedna sedmica, više detalja saznaćemo u danima koji slijede, kada će Nissan objaviti i prve fotografije nove Micre.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije