Novosti

Nova BMW Serija 3 Touring biće predstavljena u Ženevi

Nova BMW Serija 3 Touring biće predstavljena u Ženevi
Foto: N.N. | Nova BMW Serija 3 Touring biće predstavljena u Ženevi

Nakon što je nova Serija 3 prije desetak dana doživjela premijeru na sajmu u Parizu, BMW je započeo intenzivno da radi na njenoj Touring verziji o čemu svjedoče i fotografije sa testiranja.

Prema publikaciji AutomobileMagazine, bićemo u situaciji da karavansku verziju “trojke” vidimo na ženevskom sajmu u martu mjesecu naredne godine, a online prezentacija dogodiće se i nešto ranije.

Baš kao i u slučaju njegovog rođaka, karavan će biti generalno veći od modela koji mijenja. Zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju, kao i većoj širini i visini, automobil će ponuditi više prostora za putnike od prethodnika.

Što se tiče enterijera i tehnologija očekuje se da praktičnija varijanta naslijedi isti info-zabavni sistem, digitalnu instrument tablu i dizajn kao i standardni G20. Ovdje se standardno podrazumijevaju i sistemi asistencije poput onoga za upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, upozorenje na koliziju i pješake, automatsko kočenje, tempomat sa funkcijom kočenja i upozorenje na maksimalnu dozvoljenu brzinu. Oni koji žele više moći će da kupe napredniji Driving Assistant Professional Package.

Motorizacija će (kako se pretpostavlja) takođe biti ista i uključivaće 2.0 turbobenzinac snage 184 ks (135 kW) i 258 ks (190 kW), kao i šestocilindraš snage 387 ks (284 kW). Tu će takođe biti i dizelaši 2.0 sa 150 (110 kW) i 190 ks (140 kW), kao i 3.0 sa 265 ks (195 kW).

Kada je karavan u pitanju Bavarci na njega neće stavljati “M” znak, tako da iz Minhena neće stići konkurent Audiju RS4 i AMG-u C63 Wagon.

(Cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije