Novosti

Nova Mazda3 na Salonu automobila u Beogradu

Nova Mazda3 na Salonu automobila u Beogradu
Foto: N.N. | Nova Mazda3 na Salonu automobila u Beogradu

​Nacionalna premijera nove Mazde3 upriličena je na Salonu automobila u Beogradu, a pored nje japanski proizvođač izložio je kompletnu gamu svojih modela.

Potpuno nova Mazda3 prvi je model najnovije generacije Mazdinih automobila, koji se zasniva na novoj interpretaciji KODO dizajna, lišenog svih nepotrebnih elemenata i na novoj generaciji Mazdine Skyactiv arhitekture automobila i donosi mnoštvo osveženja i novih tehnologija.

Mazda3 jedan je od najvažnijih Mazdinih modela ne samo u Srbiji, gdje je do sada činila više od jedne trećine ukupne prodaje, već i globalno. Ovom najnovijom 4. generacijom svog kompaktnog modela istog imena, Mazda pokazuje otvorene aspiracije da se nametne kao ravnopravan konkurent i alternativa najboljim modelima iz segmenta, pa i onima koji dolaze iz premium marki.

Tokom razvoja novog modela Mazdini dizajneri i inženjeri vodili su se filozofijom da sve što rade mora da bude fokusirano na čoveka i njegova čula, počevši od izgleda kokpita, preko instrumenata i svih komandi, pa sve do potpuno novog sistema oslanjanja. Sve to omogućava da ponašanje i reakcije automobila, vozač i putnici osećaju kao potpuno prirodne.

Ponudu pogonskih agregata u početku činiće temeljno dotjerani dvolitarski benzinski motor od 122 KS, standardno opremljen 24-voltnim mild-hibrid sistemom i 1,8-litarski dizel od 116 KS, jedan od najčistijih dizel motora na tržištu.

Ponudu će kasnije da zaokruži revolucionarni Skyactiv-X motor, koji spaja najbolje karakteristike benzinskih i dizel motora, a sa uz njega moći će da se izabere i Mazdin inteligentni pogon na sva četiri točka i-Activ AWD. Svi motori u ponudi su sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačima.

Novi Mazdin kompaktni automobil već od osnovne verzije dolazi opremljen sveobuhvatnim paketom bezbjednosnih dodataka, među kojima treba izdvojiti radarski tempomat sa sistemom upozorenja i automatskog kočenja pred preprekom, kao i sisteme za kontrolu mrtvih uglova i zadržavanja u saobraćajnoj traci, a po prvi put Mazda primenjuje i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača.

Vozaču upravljanje olakšavaju i standardni head-up displej s projekcijom na vetrobransko staklo, sistem navigacije s prepoznavanjem saobraćajnih znakova i senzori za parkiranje. Materijali u enterijeru i završna obrada na najvišem su nivou, a pored već veoma bogatih standardnih paketa kupci mugu da biraju i četiri opciona, tako da Mazda3 praktično ni jednu želju ne ostavlja neispunjenom.

Na Salonu su izložene dve nove Mazde3 u varijanti karoserije Hatchback (sa petoro vrata), dok će naglašeno elegantni i 20 cm duži sedan sa četvoro vrata da stigne na tržište za otprilike dva meseca.

Osim nove Mazde3 na Salonu u Beogradu su izloženi i svi ostali aktuelni Mazdini modeli u svojim veoma bogato opremljenim i reprezentativnim verzijama, od najmanje Mazde2, preko kompaktnog crossovera CX-3, luksuzno opremljene Mazde6, sveže doteranog SUV-a CX-5, pa sve do legendarnog roadstera MX-5.

Mazdini modeli izloženi na Salonu automobila u Beogradu:

Srpska premijera

  • Nova Mazda3 Hatchback Skyactiv-G122
  • Nova Mazda3 Hatchback Skyactiv-G122 Plus

Automobili iz aktuelne ponude

  • Mazda2 G90 Takumi
  • Mazda CX-3 G121 Revolution
  • Mazda6 G194 AT Takumi Plus
  • Mazda CX-5 G165 AWD Revolution
  • Mazda CX-5 G194 AWD AT Takumi Plus
  • Mazda MX-5 G184 Revolution

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije