Novosti

Nova Toyota Corolla sedan pemijerno 16. novembra

Nova Toyota Corolla sedan pemijerno 16. novembra
Foto: Screenshot | Nova Toyota Corolla sedan pemijerno 16. novembra

Toyota je na nedavnom sajmu automobila u Parizu prikazala novu Corollu hatchback i karavansku Corollu Touring Sports, dok će 16. novembra predstaviti i novu Corollu sedan.

Kao najava skorašnje zvanične premijere služi i ovaj kraći teaser video.

U pogledu izgleda ne treba očekivati iznenađenja, a treba napomenuti da će i Corolla sedan biti napravljena na platformi TNGA (Toyota New Global Architecture).

Uz moderniji izgled, nova Corolla sedan će po najavama nuditi i više prostora u unutrašnjosti (zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju), prtljažnik veće zapremine, kao i širu listu bezbjednosnih i sistema pomoći vozaču.

Dok ne stignu detalji o paleti motora, ovdje treba podsjetiti da se u ponudi Corolle hatchack i karavan ističe i hibridna verzija sa novim 2.0 litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom.

Toyota navodi da novi motor odlikuje efikasniji proces sagorijevanja, kao i da zahvaljujući višoj termalnoj efikasnosti raspolaže sa većom snagom i obrtnim momentom, uz zadovoljavanje strožih propisa o emisiji.

Bazna verzija Corolle sedan će na evropskom tržištu vjerovatno imati 1.2 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i 116 KS.

(Autoblog)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije