Novosti

Nova fabija i do 17 odsto ekonomičnija

Nova fabija i do 17 odsto ekonomičnija
Nova fabija i do 17 odsto ekonomičnija

Češki proizvođač je objavio detalje o pogonskim jedinicama koji će pokretati treću generaciju modela fabija.

Motori će biti štediviji u odnosu na aktuelnu paletu i zadovoljavaće Euro 6 standarde.

U ponudi će se naći 4 benzinca. Osnovni model biće pogonjen trocilindričnim 1.0 litarskim MPI motorom sa direktnim ubrizgavanjem, piše B92.

Osim njega, kupci će moći da biraju i između tri četvorocilindrična 1.2 litarska TSI motora, u rasponu od 60 (44 kW) do 110 KS (81 kW).

Na raspolaganju će u početku biti dvije 1.4 litarske TDI dizel jedinice sa direktnim ubrizgavanjem, u verzijama sa 75 (55 kW) i 105 KS (77 kW). U pitanju je novorazvijeni motor čiji blok je izrađen od aluminijuma.

Do kraja 2015. u prodaji će se naći i GreenLine verzija sa 1.4 litarskim TDI motorom sa 75 KS i stop-start sistemom, tehnologijom za iskorišćavanje dijela kinetičke energije i gumama sa malim otporom kotrljanja.

Ovaj model imaće i usavršenu aerodininamiku, a sva unapređenja doprinijeće da automobil prosječno troši 3,1 l/100 km i da emituje 82 g CO2/km.

"Škoda" je saopštile da će nova fabija biti i do 65 kg lakša od aktuelnog modela. Osnovna verzija sa 1.0 MPI motorom imaće masu od 980 kg.

Škoda fabija za 2015. imaće svjetsku premijeru na auto-salonu u Parizu, a u prodajne salone stiže krajem tekuće i početkom sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije