Novosti

Novi A4 lakši za 100 kg od prethodnika

Novi A4 lakši za 100 kg od prethodnika
Novi A4 lakši za 100 kg od prethodnika

"Audi" privodi kraju rad na novoj generaciji modela A4, a kako bi mogao da izgleda ovaj automobil pokazuju kompjuterski renderi iz francuskog magazina Auto-Moto.

Njemački proizvođač već je saopštio da će novi A4 imati premijeru na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru 2015. godine.

Ipak, očekuje se da će prve zvanične fotografije i tehnički detalji biti dostupni tokom ljeta, par mjeseci uoči ove sajamske manifestacije.

U međuvremenu, francuski Auto-Moto objavio je rendere novog Audja A4, koje je na osnovu "špijunskih" fotografija prototipova načinio ilustrator Žilijen Žordi.

Prema očekivanjima, A4 za 2016. predstavlja dalju razradu dizajna aktuelne verzije ovog modela, uz nove stilske detalje - preoblikovanu prednju masku, farove i stop svjetla.

"Audi" za sada ne otkriva tehničke detalje, ali poznato je da će novi A4 će biti postavljen na MLB platformu druge generacije i da će biti i do 100 kg lakši od prethodnika, piše B92.

Kada je riječ o enterijeru, on je dizajniran po ugledu na najnovije modele "Audija" sa karakterističim ekranom multimedijalnog sistema izdvojenim na vrhu centralne konzole, poput tableta.

Dizajn kontrolne table je pojednostavljen, a broj dugmića i drugih komandi smanjen.

O ponudi motora još se samo nagađa, ali "Audi" ima veliki izbor 1.4, 1.8 i 2.0 litarskih TFSI benzinaca, dok je za S4 rezervisan 3.0 litarski V6.

U vrhu ponude trebalo bi da se nađe RS4 sa šestocilindričnim twin-turbo motorom, a njegova premijera očekuje se 2017.

Što se tiče dizelaša, na raspolaganju su prije svega TDI motori od 2.0 l.

Audi će kupcima najvjerovatnije ponuditi i hibridnu e-tron verziju, koja bi snagu dobijala od 2.0 TDI jedinice sa 190 KS i dva elektromotora sa ukupno 136 KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije