Novosti

Novi Citroen C1 na prvim fotografijama

Novi Citroen C1 na prvim fotografijama
Novi Citroen C1 na prvim fotografijama

Poslije "Peugeota", koji je prvi predstavio novu generaciju modela iz "kolinske trojke" (Peugeot 108 i Toyota Aygo se proizvodi u češkom gradu Kolinu), pred nama je novi član iz popularne trojke.

"Citroen" je objavio oficijalne materijale, koji nam otkrivaju izgled nove generacije modela C1, prenosi Automagazin.rs.

Najmanji model u ponudi francuskog proizvođača mjeri dužinu od 3,46 metara, širinu od 1,62 metra i visinu od 1,45 metara. Citroen ističe veoma mali poluprečnik okretanja i odlične osobine s aspekta svakodnevnog korišćenja.

Enterijer automobila nije otkriven. "Citroen" će ponuditi sedmoinčni displej osjetljiv na dodir, USB i mogućnost konekcije mobilnog telefona sa funkcijom MirrorLink, odnosno reprodukcije displeja mobilnog telefona na displeju automobila.

Ponuda motorizacija uključuje dva agregata. Slabiji, 1.0 e-VTi maksimalne snage 68 konjskih snaga uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem i sistemom Start/Stop i snažniji 1.2 VTi koji razvija maksimalnu snagu od 82 KS. Snažniji C1 iz mjesta do 100 km/h stiže za 11 sekundi, a u kombinovanom ciklusu troši 4,3 l/100 km.

Nova generacija modela Citroen C1 svjetskoj javnosti će biti predstavljena na autosalonu u Ženevi 2014, gdje će svjetlost dana ugledati i Peugeot 108 i Toyota Aygo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije