Novosti

Novi FIAT Tipo je limuzina

Novi FIAT Tipo je limuzina
Novi FIAT Tipo je limuzina

Poslije nagovještaja da bi FIAT mogao da vrati u upotrebu oznaku Tipo za jedan od svojih novih modela, italijanski proizvođač otkrio je da je riječ o kompaktnoj limuzini koja će se proizvoditi u Turskoj.

U pitanju je serijska verzija prototipa sedana Aegea, koji je u maju imao premijeru na sajmu automobila u Istanbulu.

Nova kompaktna limuzina pod oznakom Tipo prodavaće se u zemljama EMEA regiona, koji obuhvata Evropu, Bliski istok i Afriku, dok će u Turskoj zadržati ime Aegea.

Oznaka Tipo prožeta je istorijom kompanije FIAT, još od njenih početaka, a generacijama ljubitelja automobila poznata je kroz kompaktni hečbek koji se proizvodio 80-tih i 90-tih godina 20. veka.

Novi FIAT sa starim imenom je sedan sa 4 vrata. U kompaniji kažu da je ideja bila da se postigne "osobenost i stil bez ugrožavanja funkcionalnosti" kao i da se kupcima ponudi pristupačan automobili sa dobrim odnosom uloženog novca i vrijednosti koja se za njega dobija.

FIAT Tipo za 2016. biće dostupan sa dva turbo dizel motora Multijet II i dva benzinca, u opsegu od 95 do 120 ks, sa manuelnim ili automatskim sistemom prenosa.

Prodaja novog modela počeće u decembru u Italiji, a potom i u ostalim zemljama EMEA regiona, kada će biti poznata cijena i više tehničkih detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije