Novosti

Novi Golf stiže sljedećeg mjeseca

Novi Golf stiže sljedećeg mjeseca
Novi Golf stiže sljedećeg mjeseca

Sedma generacija najpopularnijeg kompakta predstavljena je 2012. godine, a narednog mjeseca biće predstavljena u potpuno obnovljenom izdanju.

U 42 godine koliko je Golf prisutan na tržištu Volkswagen nikada nije imao problema sa prodajom. Svakih 40 sekundi proda se jedan Golf, a do kraja 2015. godine ukupna prodaja je iznosila preko 32,5 miliona primjeraka. Kako bi se zadržala ta pozicija sve do dolaska osme generacije u Volkswagenu su odlučili ponuditi redizajn.

Kako to obično biva, spoljne promjene su zaista na nivou tzv. "zatezanja bora". Tako će obnovljeni model dobiti nove branike i blago redizajnirana svjetla, a vjerovatno će nova biti i prednja maska. U kabini su kvalitetniji materijali imperativ, kao i integracija naprednijeg infotainmenta kojim se može upravljati pokretom ruke. Ono najuočljivije je veći centralni zaslon i digitalna ploča.

Od bitnih novosti najviše izgleda ima ugradnja novih amortizera za bolju voznu dinamiku i komfor, a svjedočićemo i lansiranju novog hibrida. Vjerovatno će blage modifikacije dobiti i veći dio palete motora. Cilj je jasan, a to je učiniti motore rafiniranijima i spustiti potrošnju goriva. Ovog puta možda se zaista i smanji emisija CO2.
(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije