Novosti

Novi Jeep Compass stiže krajem sljedeće godine

Novi Jeep Compass stiže krajem sljedeće godine
Novi Jeep Compass stiže krajem sljedeće godine

Jeepov kompaktni model koji će se na tržištu boriti s brojnim konkurentima, poput VW Tiguana, Nissan Qashqaija, Peugeota 3008 i sličnih, svoj globalni put započeo je predstavljanjem u Brazilu, a nakon toga slijedi američka premijera na salonu u Los Anđelesu u novembru. Tada će biti i poznato puno više detalja o automobilu, dok zasad najviše znamo samo o izgledu.

Pogonski motori će se razlikovati od tržišta do tržišta, a Compass će se nuditi s pogonom na prednje ili na sve točkove. Nastao je na produženoj platformi Jeepa Renagadea i Fiata 500X, a dizajnerski se snažno naslanja na aktualni Grand Cherokee.

Novi Compass će se prodavati na više od 100 tržišta, a Jeep obećava čak 17 različitih pogonskih motora, naravno ne na jednom tržištu. Fokus je na niskoj potrošnji i emisiji štetnih plinova, ali Jeep kaže kako će Compass i dalje nuditi najbolje terenske sposobnosti u klasi.

U prodaju u Sjevernoj Americi Compass kreće u prvom kvartalu sljedeće godine, a u Evropu će stići u drugoj polovini iste godine. Iako još nije službeno najavljen vrlo je vjerovatno kako će evropsku premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi početkom marta 2017.

(Autozona.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije