Novosti

Novi Mitsubishi Outlander vjerovatno na Nissan platformi

Novi Mitsubishi Outlander vjerovatno na Nissan platformi
Foto: N.N. | Novi Mitsubishi Outlander vjerovatno na Nissan platformi

Budući da je sada dio francusko-japanske alijanse, Mitsubishi će to iskoristiti prilikom razvoja svojih budućih modela (sve u cilju uštede vremena i novca).

Jedan od noviteta koji nas očekuje je i nova generacija Outlandera koja po pisanju američkih medija na tržište stiže tokom 2021. godine, i to po svemu sudeći na platformi Nissana Rogue (u Evropi kao Nissan X-Trail).

Novi Outlander će po američkim izvorima biti duži i širi od sadašnjeg modela, a ponovo će se u gami naći i plug-in hybrid verzija.

Takođe, 2022. godine stiže i nava generacija Outlandera Sport (u Evropi kao ASX), koja će biti nešto manja od sadašnje kako bi se u gami napravilo više mjesta u odnosu na Eclipse Cross. Novi Outlander Sport / ASX bi navodno mogao da veličinom bude sličan Nissanu Kicks pa se pretpostavlja da će ova dva modela koristiti istu platfomu.

U Mitsubishiju razmatraju i mogućnost da američkim kupcima ponude pick-up model (kao baza se pominje sljedeći Nissan Frontier), kao i dva nova električna vozila (jedan od njih bi navodno trebalo da bude električna verzija Eclipsa Cross ili novog Outlandera Sport).

(Autoblog)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije